O Vrtiću Smajli

Vrtić “Smajli” je privatna predškolska ustanova osnovana 2016. godine, akreditovana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoj. Osnovni cilj našeg vrtića se krije u samom imenu, a to je svakodnevni osmeh na licima Vas i Vaše dece.

Program rada našeg vrtića je koncipiran tako da se može prilagođavati potrebama i interesovanjima Vaše dece, ali i da pozitivno utiče na njihov celokupni dalji razvoj. Smatramo da do ostvaranje našeg cilja možemo doći samo kroz zajedničku saradnju stručnjaka koji rade u našem vrtiću, roditelja i dece i da ćemo na taj način stvoriti vrtić po meri deteta. Kvalitet detinjstvo u značajnoj meri utiče na ličnost pojedinca kada odraste, i mi Vam upravo zbog toga nudimo prijatnu i podsticajnu atmosferu u veselim bojama ukrašenom ambijentu, koji je prilagođen svakodnevnim potrebama i interesovanjima Vašeg deteta.

Program rada

Program rada našeg vrtića je koncipiran tako da usmerava svakodnevni rad vaspitača sa decom, pri tom ne ograničavajući interesovanja i potrebe Vašeg deteta. Kako bismo izmamili osmeh na licu Vašeg deteta, a samim tim i na Vašem licu, svakodnevno se trudimo da uz Vašu pomoć prepoznamo potrebe i interesovanja Vaše dece, da svoj rad prilagodimo njima i da na taj način doprinesemo razvoju i

unapređivanju programa rada našeg vrtića. Vrtić “Smajli” je dostupan svoj deci od 7 meseci do 7 godina. Rad sa decom se odvija u četiri grupe:

Mlađa jaslena grupa (od 7 meseci do 2 godine)

Starija jaslena grupa (od 2 do 3 godine)

Mešovita grupa (od 3 do 6 godina)

Predškolska grupa (od 6 do 7 godina)

Iako postiji strukturalna i prostorna podela na starosne grupe u okviru vrtića, program našeg vrtića predviđa i zajednički boravak dece svih uzrasta u okviru mešovite grupe. Smatramo da je boravak Vaše dece u mešovitoj gurpi veoma koristan bez obzira na njihov uzrast.

Mlađa deca boravkom u mešovitoj grupi, od starije dece, uče obrasce ponašanja i kroz igru stiču nova znanja i iskustva. S obzirom na to da deca najbolje poznaju detinjstvo, stariji članovi mešovite grupe predstavljaju neku vrstu partnera vaspitača u procesu adaptacije mlađe dece na vrtić.

Starija deca se boravkom u mešovitoj grupi, sa mlađom decom, uče brizi o mlađima i kod njih se razvija odgovornost i osećaj za pružanje pomoći drugima. Činjenica da su zreliji i da više znaju od mlađih članova grupe pozitivno doprinosi razvoju njihovog samopouzdanja i građenju poztivne slike o sebi.

Saradnja sa roditeljima

Verujemo da smatrate da je osmeh Vašeg deteta najvažniji, jer to znači da su sve njegove potrebe zadovoljene i da ono raste u adekvatnim uslovima. Upravo zbog toga želimo da Vam ukažemo na to da nam je saradnja sa Vama, roditeljima, izuzetno važna. Vaše dete će u vrtiću provoditi polovinu dana, dok će onu drugu polovinu provoditi sa porodicom, da bismo i Vi i mi imali kompletnu sliku o razvojnim potrebama Vašeg deteta i njegovom napretku neophodno je da uspostavimo dobru komunikaciju između stručnog tima našeg vrtića i porodice.

U našem vrtiću ostvarujemo sledeće oblike saradnje sa roditeljima:

 • Neposredna komunikacija sa roditeljima u vreme prijema deteta u vrtić, u okviru koje nam roditelij pružaju informacije o promenama u fizičkom stanju deteta (ukoliko postoje).
 • Neposredna komunikacija sa roditeljima u vreme otpusta deteta iz vrtića, u okviru koje vaspitač pruža roditeljima informacije koje se tiču ishrane, higijene, spavanja, dnevnih aktivnosti realizovanih u toku dana, raspoloženja i ponašanja deteta tokom boravka u vrtiću i slično…
 • Pisana komunikacija putem oglasne table, koja se nalazi na samom ulazu u vrtić, a na kojoj se nalaze informacije o planu rada za tekući mesec, sadržaju menija tokom tekuće nedelje i slične informacije koje se tiču funkcionisanja i organizacije vrtića.
 • U okviru pisane komunikacije roditelje obaveštavamo i putem sms poruka, mail-a ili uručivanjem pisanih izveštaja o temama i informacijama koje su krucijalne za život i rad vrtića.
 • Komunikacija putem Interneta, koja podrazumeva izveštavanje roditelja putem sajta vrtića i Facebook stranice o tekućim vestima vrtića, a propraćena je video snimcima i fotografijama.
 • Radionice sa roditeljima, koje predstavljaju uključivanje roditelja u neposredan vaspitno-obrazovni rad u vrtiću, kroz zajedničko učešće roditelja, dece i vaspitača u pojedinim aktivnostima, čime se doprinosi razvoju osećaja pripadnosti vrtiću kod dece i utiče se pozitivno na kvalitet razvoja deteta.
 • Roditeljski sastanci, koji se održavaju tokom cele godine u cilju razmene mišljenja i unapredjivanja rada vrtića i samim tim kvalitetnijeg boravku Vašeg deteta u vrtiću.
 • Tromesečni izveštaji, koji predstavljaju procenu stručnog tima vrtića o razvoju i napretku Vašeg deteta u periodu od tri meseca, na osnovu svakodnevnog sistematskog praćenja.
 • Ankete, koje podrazumevaju anonimnost i imaju za cilj utvrđivanje očekivanja, potreba i mogućnosti roditelja i dece i doprinose podizanju kvaliteta rada vrtića.
 • Otvorena vrata, kojima se roditeljima omogućava da se u zakazanom terminu obrate našem stručnom timu u okviru individualnog razgovora i da reše sve nedoumice koje se tiču razvoja njihovog deteta.
 • Priredbe, koje se organizuju na polugodišnjem i godišnjem nivou, a koje za cilj imaju da predstave šta su sve Vaša deca naučila tokom boravka u našem vrtiću.

Vrtić “Smajli” je smešten u prelepu dvospratnu kuću od 500m2, u kojoj su ispunjeni svi bezbednosni zahtevi. Prostor odiše vedrinom, kojoj doprinose vesele boje enterijera. Za svaku starosnu grupu je predviđena po jedna prostorija, a postoji i kreativni kutak, koji je namenjen za stvaralačke aktivnosti dece svih uzrasta.

Svaki sprat poseduje po 2 kupatila, koja su prilagođena za dečiju upotrebu. U suterenu se nalazi veoma prostrana fiskulturna sala opremljena različitim sportskim rekvizitima i veštačkom stenom za penjanje.

Ispred kuće u kojoj je smešten vrtić nalazi se travnato dvorište od 7 ari, opremljeno toboganom, kućicom, šatorima i različitim dvorišnim igračkama. U dvorištu se nalazi i veliki broj uredno negovanih biljaka. 

Enterijer i eksterijer vrtića su uređeni tako da doprinose zdravom i neometanom razvoju Vašeg deteta.

Prostor

O ishrani

Ishrana u vrtiću podrazumeva doručak, ručak i dve užine. Jelovnik je prilagođen razvojnim potrebama dece i formiran je u dogovoru sa nutricionistom i ketering službom. U toku dana su predviđene dve užine koje podrazumevaju voće. Pri upisu deteta u vrtić zahtevamo od roditelja da nam daju informacije o alergijskim reakcijama dece na pojedine namernice i specifičnostima u pogledu ishrane.

Tim

Please specify image url

Katarina Erić

Direktor

 

Please specify image url

Evgenija Pozdnjakova

Osnivač

 

Jasmina Aljović

Saradnik/Osnivač

Pedagog, direktor PU „Dečija kuća Bubamarica“

Na Vrh